2024 jaro - SK Žibřidice

1. A třída západ
Přejít na obsah

2024 jaro

MUŽI "A" > Jak jsme hráli
Výkonný výbor SK Žibřidice z.s.,v souladu se stanovami spolku svolává

na pátek 19.01.2024 od 18:00 hodin

VALNOU HROMADU

Která se bude konat v klubovně SK na fotbalovém hřišti
Program valné hromady:

1) Volba členů výkonného a kontrolního výboru SK
2) Stav financí – dotace
3) Aktuální stav A týmu, družstva dětí (před jarní částí soutěží)
4) Zimní přípravy A týmu + dětí
5) Příprava na jarní část (brigády na sportovišti)
6) Diskuze
7) Závěr.


V dalším jarním kole sehrál náš tým zápas s Rurpechticemi. Zápas pro nás dopadl špatně, odvážíme si porážku v poměru 4:2.
  První půle byla ještě dobrá, klukům se dařilo plnit trenérovi pokyny a byť domácí Ruprechtický tým byl více na balónu, do šancí se nedostával.
  Naopak nám se podařilo několik nebezpečných akcí vytvořit, avšak bez úspěchu vstřelení branky. Zvláště šance Tomáše Jačka volala po gólu.
  Ve 40.minutě se nakonec do vedení z jediné nebezpečné akce v první půli skóroval domácí tým Ruprechtic, kdy velmi dobře sehrál rychlý protiútok. Nám se však podařilo gólem do šaten srovnat.
  Prosadil se náš útočník Lukáš Havel přesnou střelou k tyči.
  V druhé půli už se nám však hra sesypala, zvláště vlivem docházejících sil, individuálních chyb a nemožností okysličit tým střídáním, neb domácím na lavičce sedělo někde 8 náhradníků, na naší pouze náhradní gólman…
  Již brzy se soupeř utrhnul do dvoubrankového vedení, nám se podařilo snížit po ose Havel – Stromecký, kdy posledně jmenovaný Petr Stromecký dokončil jednu z mnoha akcí našeho útočného dua.
  Když to vypadalo že zápas zdramatizujeme, došlo k další chybě v obraně, zbytečnému faulu v pokutovém území a domácí tým z penalty uzavřel skóre na 4:2 pro Ruprechtice.
 V tomto zápase si i přes prohru zaslouží velkou pochvalu naše útočné duo Stromecký – Havel, soupeři zle zatápělo, byť v mnoha případech bylo na vše samo. Díky aspoň těm 12 statečným.
 No nic, v sobotu nás čeká derby s Rozstáním, snad už budou někteří marodi a ostatní co z mnoha důvodů chybějí.

Antonín Toločko
Sobotní zápas se Mšenem na domácím trávníku nám přinesl bod za remizu 2:2.
 Tento víkend nám přálo počasí, netradičně už od 13:30 přivítal náš Žibřidický tým na domácím trávníku velmi kvalitního soupeře ze Mšena.
  Dá se říci, že do cca 40.minuty se nám dařilo držet se soupeřem krok, hra byla oboustranně vyrovnaná, náš celek možná i více držel míč, avšak gól nepřicházel ani na jedné straně přes náznaky až po velké šance, ale gólmani, zvláště ten náš Lukáš Vykoukal se v tomto zápas zaskvěl několika výtečnými zákroky. Ale přeci jen v první půli padl gól, kdy hostující hráč zahrál ve vápně rukou a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Lukáš Broschinský. Závěrečných 5 minut první půle  hostující Mšeno tlačilo na pilu, ale podařilo se nám do poločasu odolat.
  V druhé půli na náš soupeř vlétl, evidentně měl více fyzických sil a výsledkem byl po hodině hry obrat a vedení hostů 2:1. Ale náš tým se nevzdal, po krajní akci unikl Tomáš Jaček a byl sražen v pokutovém území, druhá penalta, kterou se ujal kopat Pavel Bernát a precizně uklidil míč do sítě. Byť měl hostující tým ze Mšena více sil, hrál se nadále oboustranně zajímavý fotbal, nám se i díky brankáři dařilo odolávat, navíc v závěru evidentně docházelo jinak skvěle fyzicky připraveným hostujícím hráčům (to však bude každý proti nám…) a zápas i přes náznaky šancí na obou stranách dospěl k remize. Přiznejme si, zlatý a vydřený bod, když budou kluci takto bojovat, nemám o náš celek obavy.
  Samozřejmě velké díky opět skvělým fanouškům, děkujeme.
  Kluci děkujeme, skvělý týmový výkon na kraji svých sil, jen tak dál. A že to nebude jednoduché, příští sobotu 13.4. od 14:00 hrajeme na UMT Doubí s mladým týmem z Ruprechtic (POZOR, tento zápas byl původně v rozpise v neděli od 16:00).

Pár obrázků z povedené akce - klikni na plakát
Antonín Toločko
Náš celek absolvoval soustředění v Heřmanicích a tréninky absolvoval na UMT v Doubí.
V přípravě se odehrál jeden přátelský zápas, kdy ve Frýdlantu náš tým zvítězil na Novým městem pod Smrkem v poměru 7:3, po výborné první půli – 5:0.
A změny v kádru:
Do Rychnova odešel brankář Jiří Kumprecht
Příchody:
Tadeáš Růžička, mladý nadějný brankář z Arsenalu česká Lípa, snajpr Lukáš Havel z Jabloneckého Pěnčína, Míra Polák ze Žandova a v tomto týdnu by měl být dokončen přestup zkušeného Milana Soukupa z Vesce.
A pojďme k zápasu, kdy k nám dorazil tým Vesce. Sestava musela být ještě před zápasem změněna vzhledem k nemocem a zranění hráčů.
Od úvodu zápasu vzal otěže do svých rukou náš Žibřidický tým, a odměnou nám bylo vstřelení hned 3 gólů v první půli. Nejdříve se prosadil ve 24.minutě Jakub Kouba, jeho nepovedená střela pravou nohou měla přesnost a skončila v síti Vesce.
Poté přišel jeden ze zlomových okamžiků zápasu, velkou šanci hostí, střelu pod víko skvěle vytáhl náš nováček v brance Tadeáš, navíc následně po přímém kopu mu pomohlo břevno. Naopak ve 34.minutě se poprvé prosadil v našem dresu Lukáš Havel.
A do kabin ve 41.minutě přidal krásný gól po cizelérsky zahraném přímém kopu Lukáš Broschinský.
V druhé půli se očekával tlak hostujícího Vesce, ale velmi brzy je zpražil střídající Jan Danczi, který v 54.minutě z malého vápna zavěsil pod víko. Pak už si náš celek zápas zkušeně hlídal, a co nepohlídala obrana to vychytal náš brankář, nebo mu pomohla tyč.
A tak nám vstup do jara vyšel skvěle, a po výborném týmovém výkonu si připisujeme na jaře první výhru v poměru 4:0. Kluci děkujeme, pochvalu zaslouží každý z týmu, gratulujeme novicům v našem kádru za výborné výkony.
V neposlední řadě velké uznání našim fanouškům, v nevlídném počasí jich opět dorazilo hodně.
Za týden v sobotu 30.3. od 10:30 náš čeká další zápas v Krásné Studánce, kde se budeme snažit navázat na výkon z tohoto zápasu.
Antonín Toločko
Tak ještě k sobotnímu zápasu v Krásné Studánce, který náš celek v rámci 2.jarního kola odehrál a odjížděl bez bodu po prohře 1:0.
  Zápas to pro nás nebyl dobrý snad ve všech směrech, nedařilo se, náš celek se nedokázal vyrovnat s menším a tvrdším hřištěm, a vlastně i se soupeřem, kdy si nechal vnutit jednoduchou hru domácích s nakopáváním míčů. Fotbal to pro oko diváka nebyl přiznejme, holomajzna, míč byl více ve vzduchu jak na zemi, dá se říct bez vyložených šancí. Jedinou šanci si náč celek vytvořil okolo 60.minuty, ale Honzovi Danczimu se nepodařilo prostřelit domácího gólmana, přiznejme, měl to těžké, již byl velmi blízko k brankáři. Záhy nato padl jediný gól zápasu, kdy se klasicky po více vzdušných soubojích prosadil jak jinak hlavou domácí hráč. Nám se již do konce zápasu stejně jako v celém zápase nic nepodařilo. Tento zápas nám nevyšel, špatný výkon, problém se zpracováním, bez podržení balónu (chyběl nám v tomto zápase výrazně Lukáš Menšík a Jakub Kouba, kteří umějí podržet balón a zklidnit hru) až moc špatných přihrávek. A do toho všeho naše nedisciplinovanost, toho se musíme výrazně vyvarovat.
 Každopádně domácí Studánce gratulujeme k výhře, obětavým a velmi bojovným výkonem si urvala všechny 3 body, připravila se na nás výborně a přineslo jí to kýžené ovoce.
  Tak již v sobotu nás netradičně již od 13:30 čeká na domácím trávníku ambiciózní celek z popředí tabulky z Mšena. Však celý víkend bude v Žibřidicích plný fotbalu, kdy ještě v sbotu dopoledne hrají mladší žáci a v neděli nás čeká turnaj starších přípravek. Přijďte podpořit naše fotbalisty, jistě to budou velmi potřebovat v boji o záchranu.
Návrat na obsah