2023 jaro - SK Žibřidice

1. A třída západ
Přejít na obsah

2023 jaro

MUŽI "A" > Jak jsme hráli
JARO 2023
PODZIM 2022
JARO 2023
Žibřidice
Košťálov
05.11.
11:00
SO
Žibřidice
Pěnčín (LI)
25.03.
15:00
SO
Rychnov
Žibřidice
01.04.
16:30
SO
Žibřidice
Krásná studánka
07.04
14:00
Vesec
Žibřidice
15.04.
14:00
SO
1:4(0:1)
Žibřidice
Rozstání
22.04.
15:00
SO
Semily
Žibřidice
29.04.
17:00
SO
Žibřidice
Lokomotiva CL
06.05.
15:00
SO
Hejnice
Žibřidice
13.05.
17:00
SO
X
Žibřidice
Bělá
20.05.
15:00
SO
Chrastava
Žibřidice
27.05.
17:00
SO

Žibřidice
Doubí
03.06.
15:00
SO
Bílý Kostel
Žibřidice
11.06.
17:00
NE

1.A třída - západ    /    jaro 2023

Tak ještě zpátky k sobotě, poslednímu zápasu hranému na podzim, předehrávce prvního jarního kola. Náš Žibřidický celek přivítal na domácím trávníku tým Košťálova. V přímém souboji o druhé místo se nám nakonec podařilo zvítězit v poměru 3:0.
Zápas to tentokráte nebyl úplně excelentní, ale hodně zapříčinil terén, hrálo se na velmi měkkém hřišti a trpěla zvláště kombinační hra a hodně se to ukázalo i v zakončení. Tým Košťálova i bez svého nejlepšího střelce zanechal u nás velmi dobrou vizitku, vysoce kvalitní soupeř, který nás trápil až do samého závěru zápasu. První půle byla spíše hitparádou neproměněných šancí, sice jich bylo více na našich kopačkách, ale i Košťálov velmi hrozil. Nám se v první půli nepodařilo proměnit ani pokutový kop, zmar dokonala dorážka Jakuba Kouby, kdy jeho střela z malého vápna skončila u rohového praporku. Navíc když už byla naše koncovka kvalitní, zabránil naší šanci výborný gólman hostí, vypadalo to, že je téměř nemožné mu dát gól.
V druhé půli se hrál vyrovnaný fotbal, víceméně to bylo o tom, jestli někdo dokáže vstřelit gól. A pak přišla v 60.minutě jedna z klíčových situací zápasu, kdy byl v průniku faulován Kuba Kouba a hostující kapitán šel do sprch po červené kartě. A naší přesilovku se nám podařilo využít velmi brzy, když se v 68.minutě prosadil Tomáš Částek. Avšak náš tým přestal hrát a pustil hostujícího soupeře do hry, který si vypracoval několik zajímavých střeleckých příležitostí, avšak i díky štěstěně se nám podařilo odolat a udržet čisté konto. Naopak se nám podařilo prosadit útoky do otevřené obrany, kdy se nejprve prosadil Kuba Kouba a poslední gól přidal po faulu na Tomáše Částka z penalty Matěj Šorejs. Jak jsem zmínil na začátku, bylo to velmi těžké utkání, soupeř byl velmi kvalitní, zvláště jejich gólman předvedl vynikající výkon, avšak i když to chvilku vypadalo na remízu, náš tým byl prostě produktivnější. Super, velmi důležité 3 body a zvláště výhra v přímém souboji o druhé místo, což znamená že tým SK Žibřidice přezimuje na 2.místě tabulky. Na nováčka super, kluci moc děkujeme. Navíc je to již 12. utkání v řadě bez porážky, 100% bilance doma, kdy máme 7 výher a zvláště pouze jen 5 inkasovaných branek. Náš skvělý trenér Jan Broschinský má co dělat v zimní přípravě aby se mu takto vysoko nastavenou laťku podařilo udržet, ale já i určitě i všichni ostatní trenérovi s celým týmem věříme a těšíme se na jarní část sezóny.
Nyní si dáme pauzu a těšíme se na Vás v zimní přípravě na přátelských a pohárových utkáních.
Mooooc děkujeme všem našim úžasným fans za jejich skvělou podporu během celé podzimní části sezóny.
Tak zpětně k našemu prvnímu jarnímu zápasu, kdy se v Žibiřidicích hrál šlágr kola a Pěnčínem u Turnova, druhý se čtvrtým, přímý souboj o 2.místo tabulky.
I přes dobu a nepřízeň počasí se zápas odehrál na našem hřišti, samozřejmě to nebyl krásný pažit, spíše drnoviště.
Avšak i vzhledem k podmínkám se hrál zajímavý fotbal a překvapivě často i hodně akcí po zemi.
Do zápasu se musel náš trenér obejít bez stoperské dvojice Patka-Broschinský, ale jak se ukázalo, zvolil vítěznou sestavu, neb v zápase plném obratů se nám nakonec podařilo zvítězit v poměru 4:3.
Po vzájemném oťukávání jako první udeřil náš celek, kdy v 21.minutě z prvního rohu hlavičkoval Tomáš Částek a hostující hráč si srazil balón o vlastní sítě. Navíc v 35.minutě nám předvedl Pavel Bernát své technické dovednosti, po kolmici prošel přes dva hráče, přehodil si balón z levé na pravou a bravurně zakončil a rozvlnil hostující síť.
Bohužel závěr poločasu nám nevyšel, a hostující celek po 2 dorážkách srovnal před koncem poločasu skóre na 2:2.
Navíc v druhé půli se soupeř dostal po křídelní akci do vedení a otočil z 2:0 na 2:3. Mnoho celků by toto zlomilo, nás však ne. Trenér v 62.minutě vystřídal a přeskupil řady v záloze.
A najednou začal náš celek dotírat na hostující tým, Odměnou mu bylo vyrovnání v 80.minutě, kdy výborně zahrál standartku Matěj Němec a náš kanonýr Kuba Kouba se nemýlil.
To nám však nestačilo, náš celek chtěl vyhrát a v 86.minutě po průniku Tomáše Jačka zbytečně hostující gólman „sestřelil“ našeho hráče a penalta, k níž se postavil Matěj Šorejs a s přehledem míč uklidil do hostující branky.
Závěr si náš celek již zkušeně pohlídal a připsal si 3 body, v zápase který mohl skončit jakkoli, pro hosty jistě krutý výsledek.
Tento zápas nám ukázal naše největší přednosti, zkušenost týmu, nepanikaří ani za nepříznivého stavu a s klidem si jde pro výhru a dokáže rozhodovat zápasy, které se nevyvíjejí úplně dobře pro náš tým.
Smekám klobouček, opět před skvěle zvolenou taktikou trenéra, zásahem do sestavy(i když jsem mu upřímně v jedené věci nevěřil), prostě je to skvělý stratég a stále mne nepřestává překvapovat.
Noo a kluci na hřišti, úžasný, zaslouží si jen potlesk za nasazení, víru v sama sebe a krásný výkon celého týmu.
Nutno poděkovat všem divákům, našim fans, opět skvělá návštěva i v nevlídném počasí.
Tak a v sobotu nás čeká Rychnov, kdy budeme hrát na UMT v Břízkách v Jablonci od 14:00, přijeďte nás podpořit.
V sobotu nás v druhém zápase jara čekal těžký soupeř z Rychnova. Vzhledem k nezpůsobilosti Rychnovského hřiště se hrálo v Jablonci na UMT.
Celý zápas nás provázelo deštivé počasí, ale jak se ukázalo, zkrápělo nás štěstí, neb si vezeme domů velmi cenné 3 body po výhře 4:1.
Nesmírně nám pomohl úvod zápasu, kdy se již ve 2.minutě prosadil zpoza vápna Viktor Diviš. Lepší začátek si nelze přát.
A hned v 11.minutě náš celek udeřil podruhé, kdy po odstřelování hostující svatyně se míč dostal k Ondrovi Vodičkovi a ten nekompromisně nechytatelnou střelou rozvlnil Rychnovskou síť podruhé.
I hostům se dařilo prosazovat do útoku, ale naše obrana v čele s brankářem byla pozorná a tak lekci produktivity soupeři dovršil v 23.minutě Jakub Kouba, který se uvolnil na hranici vápna a míč zkušeně uklidil k tyči.
Další šance do poločasu na obou stranách již nikdo nevyužil a tak skončil poločas v poměru 3:0 pro nás.
Druhá půle již z naší strany nebyla tak dobrá, domácí Rychnov se snažil se zápasem ještě něco udělat, naopak náš celek přestal být aktivní na balónu a trpělivě čekal.
Odměnou bylo mnoho závarů pro domácí Rychnov, ale velkou překážkou jim byl náš skvělý gólman Jirka Kumprecht, který minimálně 3 gólovky lapil.
Nakonec se po zásluze domácím podařilo v 77.minutě skórovat, avšak snížení jim dlouho nevydrželo, neb z protiakce po rohovém kopu hlavičkoval do domácí sítě Lukáš Menšík.
Opět se ukázalo, že je tento tým na vlně, daří se mu, patřičné štěstí je na naší straně a opět vyrovnané utkání končí naší výhrou, prostě tento tým dokáže ve správný čas zapnout a udeřit.
Soupeř z Rychnova se nemá za co stydět, bojoval, zvláště v druhé půli se snažil o zvrat, avšak naše skvělá defenzivní činnost podpořená brankářem opět slavila kýžené ovoce a zisk 3 bodů.
Kluci moc děkujeme a zvláštní dík opravdu neskutečně loajálním fans za jejich podporu v takto nevlídném počasí.
Další zápas tentokráte budeme hrát již v pátek 7.4. od 14:00 na domácím trávníku s Krásnou Studánkou. Počasí sice trávníku nepřeje, ale hřiště máme hratelné, byť to určitě není anglický pažit…
Přijďte strávit páteční sváteční odpoledne do areálu SK Žibřidice a podpořit naše fotbalisty v honbě za dalšími body.
Máme tu opožděný komentář k pátečnímu zápasu s Krásnou Studánkou, kdy náš tým zvítězil v celkem poklidném tempu 4:1.
 Utkání se hrálo netradičně již v pátek, ale i když bylo studené počasí, tento zápas ozdobila nádherná návštěva diváků, kdy přišlo více jak 250 lidí, moc děkujeme.
  Samotný zápas se nesl v duchu oslavy 60 našeho trenéra Jana Broschinského, cílem kluků bylo věnovat trenérovi 3 body, což se po přesvědčivém výkonu podařilo.
 Hostující Studánka přijela s defenzivní taktikou a spoléháním na rychlé brejky. Náš tým si však i s tímto poradil, po dobývání a ostřelování hostující svatyně se prosadil v 19.minutě Lukáš Menšík.
  Poté ve 28.minutě přidal krásnou střelou slabší levačkou druhý gól Tomáš Jaček. Pak však přišla ve 36.minutě velmi nešťastná a smutná událost, kdy se po špatném došlápnutí zranil Tomáš Částek.
  Musela být přivolána RZP, bohužel se ukázalo, že jeho zranění je velmi vážné, Tomáše čeká operace a velmi dlouhá rekonvalescence.
 Přejeme Tomášovi co nejvíce sil a brzké uzdravení, je to o to větší škoda, že v poslední době podával vynikající výkony a bude nám velmi chybět.
 Druhá půlka se hrála v duchu první, náš celek držel balón a klidnou kombinací se snažil dobývat soupeře, což se nakonec podařilo zužitkovat dalšími 2 góly.
 Nejdříve se prosadil Tomáš Jaček a pak poté proměnil s přehledem pokutový kop Matěj Šorejs. Hostů, se nakonec podařilo vsítit i čestný gól, kdy po našem zavání ve středu se prosadil hostující Helm.
 Závěr zápasu se dohrával již v poklidu, ale pak přišla 85.minuta a na hřiště nastoupil čerstvý „60“, trenér, Jan Broschinský za velkého aplausu přítomných diváků. Bohužel i přes snahu celého týmu se nám ho nepodařilo dostat do šance.
 A tak se mohlo jít slavit po pohodové výhře 4:1.
 V sobotu nás čeká velmi těžký zápas, kdy jedeme na horkou půdu Vesce, který podává výborné výkony, uvidíme po zápase jestli se nám podaří protáhnout šňůru bez porážky, která je nyní na metě 15, tolik zápasů náš celek neprohrál v A třídě.

Víkendové další kolo přineslo derby, kdy na náš trávník zavítalo nedaleké Rozstání. Zápas nakonec skončil spravedlivou dělbou bodů po remize 1:1.
Utkání plně odpovídalo derby, více bojovnosti a i emocí (noo, tentokráte jsem jich měl já osobně více než je zdrávo…). Samotný zápas byl spíše bojem o pásmo, hra se odehrávala spíše mezi vápny. Rozstání lépe sbíralo míče ve středu, avšak ani jeden celek si nedokázal vytvořit větší územní převahu, natož gólové šance. Celý zápas se hrál víceméně po vápna, šancí bylo jak šafránu, do vedení nás v závěru půle poslal po závaru před hostující brankou kapitán Marek Patka, který prostřelil vše co mu stálo v cestě. Hostům se však podařilo po hodince hry srovnat z nařízeného pokutového kopu. Další náznaky šancí nikdo z týmů nevyužil, dá se říci že jediná gólová šance přišla v závěru utkání, avšak hostující hráč nepřesně zakončil. V tomto zápase prostě prim hrála obrana obou týmů nad útokem.
Možná zklamání, první ztráta bodů doma, avšak série bez porážky se nám protáhla na číslo 15, jen tak dál kluci. Každopádně dnes to nebyl od našeho týmu ideální výkon, velmi těžko se týmu dostávalo do tempa, vynechané utkání z minulého kola na nás zanechalo velké stopy, naše největší zbraň, útočná síla tento zápas vyprchala, ale i přes nepovedený zápas je bod cenný, a jak jsem zmiňoval, v tomto zápase si náš tým výhru nezasloužil.
Kaňkou na zápasu bylo bohužel další vážné zranění našeho hráče Viktora Diviše, kterému přejeme brzké uzdravení.
Jak jinak, utkání se hrálo před krásnou diváckou návštěvou a opět moc děkujeme všem za návštěvu.
V sobotu jedeme za bojem o další body do Semil. Na tento zápas bude vypraven autobus, pojeďte s námi podpořit naše fotbalisty.
15, 15, 15, jak jinak začít tento komentář.
Po sobotě nám skončila jedna krásná série, 15 zápasů bez porážky v soutěžních utkáních I. A třídy.
A tato série skončila v Semilech po prohře v poměru 3:2.
Do samotného zápasu šel náš celek výrazně oslaben o 6 hráčů ze stabilního kádru. Přesto nám úvod vyšel krásně, po rohu se prosadil kapitán Marek Patka již ve 3.minutě,
Avšak hned poté soupeř vyrovnal po zbytečné ztrátěče. V první půli byl domácí tým Semil lepším na hřišti, a zúročil to góly, nám se nedařila kombinace a podržet míč.
A tak domácí tým vedl o poločase 3:1. Do druhé půle provedl náš trenér změnu v rozestavení, změnil taktiku a najednou to šlo. Hned ve 47. minutě opět po centru skóroval Lukáš Broschinský.
Domácí tým Semil již hrozil minimálně, naopak náš celek šel za vyrovnáním, avšak dařilo se nám spíše jen po vápno, nejvíce nebezpečí bylo ze standartních situací.
Bohužel v závěru zápasu v 86.minutě přišla nešťastná situace, náš brankář zahrál mimo vápno balón hrudníkem, rozhodčí však viděl ruku, a výsledek: 3 červené pro náš celek.
Zbytek zápasu se již dohrál bez změny skóre, náš celek již v 8 lidech neměl sílu zvrátit skóre, byť se před touto situací nadechoval k závěrečnému náporu a tak si připisujeme první jarní prohru.
A jak bylo zmíněno na začátku, každá série prostě jednou skončí, ta naše skončila zde v Semilech, kdy poslední porážka je datována k 14.8.2022 v Doubí, od té doby náš celek 12x vyhrál a 3x remizoval (pokud by se počítal zápas s Hejnicemi, bylo by to krásné číslo 16). Kluci, páni fotbalisti, moc děkujeme za tuto krásnou sérii.
Samozřejmě děkujeme všem fans za podporu i v Semilech a zveme Vás v sobotu na zápas s Lokomotivou ČL.
Sobotní zápas na našem trávníku s Lokomotivou ČL skončil remízou 3:3.
Po pravdě, pro nás tento zápas začal již minulou sobotu po skončení utkání v Semilech. Bylo již v tuto dobu jasné, že pro tento zápas budeme postrádat 8 hráčů.
Vše se dělalo pro to, aby se zápas odehrál a navíc bez blamáže, což ve výsledném výsledku dopadlo výborně a nakonec můžeme být malinko nespokojeni neb nepřišla výhra.
Během minulého týdne se nám podařilo angažovat hráče, které se nám po nečinnosti v jiných klubech podařilo angažovat, konkrétně Lukáše Žáka a Tomáše Karla.
Navíc nám po dlouhé době vypomohl v bráně Přéma Herclík a na lavičku po 8 letech usedl Lukáž Gaži, alias „Jumbo“ a trenér dětí Milan Dulka. Kluci moc děkujeme.
A tak trenér nakonec sestavil sestavu, která se potkala poprvé na trávníku, třetina kluků se vzájemně pomalu ani neznala.
Však úvod zápasu tomu napovídal, byl přímo hrozivý, již v 6.minutě prohrával náš celek 2:0 když si víceméně obě branky dal sám po hrubkách a nedorozumění v obraně.
Možná v té chvíli každý myslel hlavně nedostat „desítku“, ale nakoplo nás zjednodušení hry, Danny v útoku tento zápas skvěle bojoval a většinou hlavičkových soubojů s přehledem získával balóny.
Ve 22.minutě se výborně uvedla naše nová akvizice Lukáš Žák, a krásnou střelou z úhlu rozvlnil hostující síť. Sice chvilku poté po fotbalové akci soupeř z Lípy zvýšil na 3:1, ale to nás nezlomilo.
Navíc chvilku před koncem poločasu se ocitl sám před brankářem Pavel Bernát a snížil na poločasových 2:3.
Druhou půli postupně náš tým převzal iniciativu a taktovku nad zápasem, a když se po druhé v 69.minutě prosadil Lukáš Žák, šel náš tým za výhrou. Avšak tento zápas nás trápila i koncovka, mnoho slibných akcí a šancí zůstalo nevyužito.
Asi v 80.minutě rozjel krásnou individuální akci Lukáš Menšík, po levé straně přešel přes 4 hostující hráče a naservíroval balón Pavlovi Bernátovi, avšak naše hrbolaté hřiště bylo proti a skákající balón skončil nad brankou.
V samotném závěru se dostal velké šance Tomáš Jaček, avšak i jemu selhala koncovka. A tak divoký zápas, v kterém nakonec náš poslepený tým šahal po 3 bodech skončil remízou 3:3.
Každopádně před kluky smekám klobouk, děkuji všem kdo přišel pomoc týmu v nesnázích a u mne jsou kluci za sobotu vítězové.
Velké díky i opět našim skvělým fans, je radost před takovými návštěvami hrát.
Tento víkend máme volno, neb se mělo hrát v Hejnicích, další zápas nás čeká ve středu 17.5. od 18:00 ve Vesci v rámci dohrávky 20.kola.
V sobotu si připsal náš Žibřidický tým první porážku na domácím trávníku v soutěži. Náš stánek vyloupil protivník z Bělé.
Přiznejme si, nebyl to povedený zápas, pomalu nic nám nešlo, tým nepůsobil jako sourodý celek a prostě v tomto zápase to nebyl od nás dobrý výkon.
Samotný zápas navíc nebyl zrovna ódou na fotbal, však náš trávník tomu moc nepomáhá, kombinace jdou velmi těžko na našem hrbolatém trávníku.
Již aby bylo léto a došlo k úpravě hřiště.
A samotný zápas, již začátek nám nevyšel, po nedorozumění v naší obraně nám pláchl hostující útočník a od 2.minuty se prohrávalo. Sice se nám podařilo ve 30.minutě vyrovnat Lukášem Žákem, ale …
Závěr poločasu rozhodl o celém zápase, 41. minuta penalta pro Bělou, exligový Tomáš Janů ji s přehledem proměňuje. 44. minuta další rána, Matěj Šorejs dostává červenou kartu a čeká nás celá druhá půle v 10.
Snaha o srovnání i šance na góly by se našla, ale chtělo to více, navíc soupeř z brejku jde do vedení 3:1. Sice Honza Danczi snižuje na 2:3, ale to je vše co v tomto zápase dokážeme a tak si připisujeme první domácí porážku.
Přesto nebudeme nad kluky lámat hůl, prostě tento zápas nám nevyšel, avšak jedeme dál. Soupeři z Bělé gratulujeme k výhře.
Moc děkujeme našim fanouškům opět za skvělou podporu.
V sobotu jedeme do Chrastavy, čeká nás zápas s lídrem tabulky a nejlepším celkem A třídy.
Tak jak jistě všichni víme, v sobotu náš celek utrpěl drtivou porážku v Chrastavě v poměru 6:0 pro domácí.
  Jistě se po takovém zápase nepíše komentář lehce, byť se se hrálo na půdě prvního celku A třídy, který si touto výhrou 2 kola před koncem zajistil jistotu vítěze A třídy.
  V tomto zápase projevil náš jarní problém, spíše 2: docházka na zápasy, z důvodu zranění a jiných důvodů absencí (opět minus 7 hráčů), ale zvláště naše nedisciplinovanost a červené karty.
  Obdržet 6 červených karet za 4 kola je více jak alarmující, v tomto zápase náš tým dostal 2 červené…
  Do samotného zápasu náš celek mohl vstupovat s jakýmkoli odhodláním, ale již v 5.minutě šel do sprch náš gólman Jirka Kumprecht. Do branky šel na chvilku náš kapitán Marek Patka.
  Avšak pak trenér promyslel nové rozložení, ze hry stáhnul pravého beka, do branky poslal Tomáše Karla který naposledy chytal v žácích a přeskupil naše řady. I když v deseti, byl náš celek vyrovnaným soupeřem domácím, avšak bohužel v první půli jednou inkasoval. Kdy se prosadil po signálu domácí tým přímo z rohového kopu. Náznaky našich šancí zvláště ze standartek se nikomu nepodařilo zužitkovat v gól. Přesto si kluci za 1.poločas zaslouží uznání a potlesk, s favoritem, i v deseti hrál dobrý fotbal.
  Druhá půle? Tu snad raději nekomentovat, záhy po zahájení druhého poločasu dostáváme nešťastný gól téměř z půlky hřiště, ještě se nevzdáváme, ale pak přijde naše nedisciplinovanost a jdeme do 9 po další červené katě pro Ondru Javůrka. A je víceméně pro nás po zápase, logicky má domácí tým mnohem více prostoru, nám postupně docházejí síly a výsledkem jsou další 4 góly domácí Chrastavy. Konec byl spíše už jen utrpení a čekání na závěrečný hvizd z naší strany. A tak se odvážíme porážku v poměru 6:0. Domácí Chrastavě gratulujeme k vítězství v A třídě, jistě zaslouženě, celou sezónu potvrzovala že je nejlepším týmem soutěže.
A my, no čekají nás ještě 2 kola, když se tento tým bude scházet a vyhne se nedisciplinovanosti nemám o něj vůbec strach, ba naopak, může porazit kohokoli, ale …
Tak snad přijde náprava již tuto sobotu, kdy přivítáme od 15:00 na našem trávníku Doubí, kterému máme co oplácet za podzimní porážku na jeho půdě.
Tak tu máme komentář k sobotě, ale nejdříve se musíme pochlubit malým zázrakem, kdy v minulém dnech byla dokončena instalace umělého zvlažování na našem hřišti.
Všem, kdo nám pomohl toto zrealizovat moc děkujeme, zvláště pár jedincům kdo byl na hřišti od rána do večera, několik víkendů příprav a podílel se na této úžasné akci, Jirko, Pavle, Lukáši a spol moc děkujeme.
A již k víkendovému fotbalu:
Nejdříve dopoledne proběhl turnaj starších přípravek na našem trávníku za účasti 5 týmů, konkrétně Slovan dívky A+B, Hrádek nad Nisou a Nové Město pod Smrkem.
Turnaj se opět skvěle vydařil, naše dětičky po prvotních nezdarech s lepšími týmy, kdy zvláště kluci z Hrádku nad Nisou jsou opravdu vynikající a ostatní týmy herně převyšují není žádnou ostudou s nimi prohrát.
I holky Slovanu A hrají krásný fotbal a náš celek sice prohrál, ale určitě nezklamal. Následně nás čekal velmi sympatický tým Nového Města, a my si připisujeme první výhru a v závěrečném zápase naši malý fotbalisté a fotbalistky porážejí Slovan „B“. A tak končí naše dětičky turnaj s bilancí 2 výhry a 2 prohry. Děkujeme za další skvělý zážitek.
A odpoledne nastoupil náš A celek proti Doubí, jak je zvykem opět oslaben o několik hráčů. Výkony našeho týmu jsou na jaře daleko od ideálu, trápíme se v každém zápase a bojujeme nejen se soupeři, ale i se sebou.
Celý zápas se hrál urputný fotbal, hostující Doubí bylo v první půli více na balónu a podařilo se mu vypracovat i gólovku, avšak bez skórování, Náš celek hrál spíše po vápno bez vyložených šancí.
Druhá půle začala hrozně, hned ve 46.minutě dostáváme branku po křídelní akci hostujícího týmu. Postupně se nadechujeme, pomalinku přebíráme inciativu, ale hostující Doubí výborně brání a nepouští nás do šancí. Nakonec se však náš celek dočkal branky, kdy přímo z rohu zaplul balón z nohy Pavla Bernáta do sítě. Vyrovnáno. Ještě je snaha výsledek otočit, ale už je pozdě a přiznejme si, remíza je pro oba celky v tomto zápase zasloužená.
Děkujeme opět našim skvělým fans a v sobotu od 14:00 nás v posledním kole čeká výjezd do Bílého Kostela, kdy se budeme snažit poprat o konečné 3.místo v tabulce.
Netradičně ve středu náš celek sehrál mistrovské utkání ve Vesci, kdy se hrálo odložené utkání z 20.kola.
Oba týmy provázela absence hráčů, lépe se s tím vyrovnal náš celek, který si odváží z horké Vesecké půdy 3 body po zasloužené výhře 4:1.
Domácí tým spoléhal převážně na balóny za naši obranu a rychlost svých hráčů, nám se však tyto zbraně domácích podařilo otupit, kdy opět v novém složení naše obrana pracovala téměř bezchybně.
Zvláště musím vyzdvihnout výkon naší stoperské dvojice, Ondra Javůrek si dovolím odehrál nejlepší zápas v Žibřidickém dresu, který okořenil brankou a poslal nás v první půli do vedení. Zdárně a výborně ho doplňoval nestárnoucí matador Žibřidic Franta Kodet, ten kluk to má prostě v noze. V první půli bohužel ztroskotal při dalších šancích náš navrátilec a ostrostřelec Kuba Kouba, přesnou mušku nechal za oceánem, ale věříme že se mu do soboty vrátí.
Po poločase 1:0 se čekalo že domácí Vesec nás bude chtít zatlačit a srovnat skóre, což se potvrdilo, ale jak bylo zmíněno, náš celek domácí nepouštěl do šancí, byť zvláště jejich standartky jsou velmi nebezpečné Avšak to byla voda na mlýn pro naše protiútoky, kdy se nám podařilo v druhé půli 2x skórovat, dky se nejdříve 2x prosadil Lukáš Žák, který má úžasnou bilanci 4 gólů ve 2 zápasech v Žibřidickém dresu. To je panečku posila. A zároveň se poprvé v Žibřidickém dresu prosadil náš benjamínek Martin Bodi, který po individuální akci krásně překonal domácího gólmana. Dalších minimálně 5 šancí se nám nepodařilo proměnit a tak konečné skóre uzavřel domácí tým na 4:1 v náš prospěch. Za SK Žibřidice si navíc poprvé zahrál ve 40 letech Martin Semerád, moc děkujeme novým klukům za pomoc.
Kluci moc děkujeme a gratulujeme a těšíme se na sobotu, kdy na domácím trávníku přivítáme Bělou.
Návrat na obsah