2022 podzim - SK Žibřidice

1. A třída západ
Přejít na obsah

2022 podzim

MUŽI "A" > Jak jsme hráli
Tak ještě zpátky k sobotě, poslednímu zápasu hranému na podzim, předehrávce prvního jarního kola. Náš Žibřidický celek přivítal na domácím trávníku tým Košťálova. V přímém souboji o druhé místo se nám nakonec podařilo zvítězit v poměru 3:0.
Zápas to tentokráte nebyl úplně excelentní, ale hodně zapříčinil terén, hrálo se na velmi měkkém hřišti a trpěla zvláště kombinační hra a hodně se to ukázalo i v zakončení. Tým Košťálova i bez svého nejlepšího střelce zanechal u nás velmi dobrou vizitku, vysoce kvalitní soupeř, který nás trápil až do samého závěru zápasu. První půle byla spíše hitparádou neproměněných šancí, sice jich bylo více na našich kopačkách, ale i Košťálov velmi hrozil. Nám se v první půli nepodařilo proměnit ani pokutový kop, zmar dokonala dorážka Jakuba Kouby, kdy jeho střela z malého vápna skončila u rohového praporku. Navíc když už byla naše koncovka kvalitní, zabránil naší šanci výborný gólman hostí, vypadalo to, že je téměř nemožné mu dát gól.
V druhé půli se hrál vyrovnaný fotbal, víceméně to bylo o tom, jestli někdo dokáže vstřelit gól. A pak přišla v 60.minutě jedna z klíčových situací zápasu, kdy byl v průniku faulován Kuba Kouba a hostující kapitán šel do sprch po červené kartě. A naší přesilovku se nám podařilo využít velmi brzy, když se v 68.minutě prosadil Tomáš Částek. Avšak náš tým přestal hrát a pustil hostujícího soupeře do hry, který si vypracoval několik zajímavých střeleckých příležitostí, avšak i díky štěstěně se nám podařilo odolat a udržet čisté konto. Naopak se nám podařilo prosadit útoky do otevřené obrany, kdy se nejprve prosadil Kuba Kouba a poslední gól přidal po faulu na Tomáše Částka z penalty Matěj Šorejs. Jak jsem zmínil na začátku, bylo to velmi těžké utkání, soupeř byl velmi kvalitní, zvláště jejich gólman předvedl vynikající výkon, avšak i když to chvilku vypadalo na remizu, náš tým byl prostě produktivnější. Super, velmi důležité 3 body a zvláště výhra v přímém souboji o druhé místo, což znamená že tým SK Žibřidice přezimuje na 2.místě tabulky. Na nováčka super, kluci moc děkujeme. Navíc je to již 12. utkání v řadě bez porážky, 100% bilance doma, kdy máme 7 výher a zvláště pouze jen 5 inkasovaných branek. Náš skvělý trenér Jan Broschinský má co dělat v zimní přípravě aby se mu takto vysoko hozenou laťku podařilo udržet, ale já i určitě i všichni ostatní trenérovi s celým týmem věříme a těšíme se na jarní část sezóny.
Nyní si dáme pauzu a těšíme se na Vás v zimní přípravě na přátelských a pohárových utkáních.
Mooooc děkujeme všem našim úžasným fans za jejich skvělou podporu během celé podzimní části sezóny.

1.A třída - západ    /    podzim 2022

Zdravím všechny příznivce našeho týmu. Před začátkem soutěže I.A třídy, kam náš celek postoupil mám pro Vás pár novinek.
Celkem se nám obměnil kádr, kdy náš tým opustil Kuba Štefan, David Smola, Josef Malaga, Matyáš Kaiser, Jirka Posád a Kuba Děkan. Všem přejeme mnoho forbalové radosti v jejich nových týmech.
Avšak nebojte, tým se po těchto odchodech podařilo velmi dobře doplnit. V první řadě máme nového trenéra Jana Broschinského staršího, zkušeného kouče, který naposledy trénoval Nový Bor.
Hráčský kádr se o rozšířil o tyto fotbalisty: Pavel Bernát, Ondřej Javůrek, Lukáš Čeřovsky, Lukáš Firman, Matěj Fiala a Tomáš Částek.
Náš celek se pod vedením trenéra svědomitě připravuje na sezonu, v sobotu odehrál generálku v Děčíně, kde prohrál s místním Juniorem 2:1. Přesto byl náš trenér spokojen, přípravný zápas mu mnoho ukázal, jen tu koncovku musíme zlepšit, neb na šance byl náš celek lepší.
A tak se můžeme již těšit na náš historicky první zápas v A třídě, kdy v sobotu 6.8. od 17:00 hrajeme v Košťálově. Na tento zápas bude vypraven autobus.
PODZIM 2022
PODZIM 2022

Košťálov
Žibřidice
06.08.
17:00
SO

Doubí
Žibřidice
14.08.
14:00
NE

Žibřidice
Bílý Kostel
20.08.
15:00
SO

Pěnčín (LI)

Žibřidice
28.08
17:00
NE

Žibřidice
Rychnov
03.09.
15:00
SO

Kr. Studánka
Žibřidice
10.09.
17:00
SO

Žibřidice
Vesec
17.09.
15:00
SO

Rozstání
Žibřidice
25.09.
14:00
NE

Žibřidice
Semily
01.10.
15:00
SO

Loko CL
Žibřidice
08.10.
13:00
SO

Žibřidice
Hejnice

15.10.
15:00
SO


Bělá

Žibřidice
22.10.
15:30
SO

Žibřidice
Chrastava
29.10.
14:30
SO

Žibřidice
Košťálov
05.11.
11:00
SO
3:0(0:0)
Tak máme za sebou premiéru v I.A třídě, kdy náš Žibřidický tým hrál v Košťálově. Samotný zápas nám však nevyšel a odvážíme si porážku v poměru 5:1.
Přitom úvod zápasu tomu nenasvědčoval, dařilo se nám být na míči a kontrolovat hru, avšak domácí celek z prvního brejku udeřil hned v 7.minutě a šel do vedení. Avšak naše hra nám přinesla kýženou odměnu, kdy utekl Kuba Kouba, byl faulován v pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil Lukáš Broschinský. Ovšem v 21.minutě přišel rozhodující okamžik zápasu, domácí kapitán Holovič se dostal za naši obranu a náš kapitán Marek Patka ho zastavil faulem, a byla z toho červená. Velké oslabení, navíc velmi brzy, což se v dalším průběhu zápasu výrazně projevilo. První poločas náš celek ještě držel hru, avšak v 31.minutě nám opět pláchl kdo jiný, nežli domácí kapitán a domácí celek šel do vedení. I přes snahu se nám nepodařilo nic do poločasu udělat. A když nám v druhé půli, opět kdo jiný než domácí kapitán vstřelil třetí gól bylo zle. Náš celek ještě zabojoval, dostal se k nebezpečným střelám, ale postupem času už se projevoval úbytek sil a domácí celek závěr zápasu opanoval. A tak se zrodila naše porážka 5:1, domácím je třeba pogratulovat k zasloužené výhře a jak jsem zmiňoval, je třeba vyzdvihnout výkon domácího kapitána Holoviče, nejlepšího hráče na hřišti, víceméně byl u všeho.
Velké poděkování našim fanouškům, i do vzdáleného Košťálova nás přijela podpořit velká grupa našich fans, moc děkujeme a věřte, že za týden to bude lepší, náš celek tato prohra určitě nabudí k lepšímu výkonu v Doubí, kde hrajeme v neděli 14.8. od 14:00.
Tak ani ve druhém kole A třídy se nám nepodařilo přivézt body z venku. Tentokráte náš celek prohrál v Doubí poměrem 3:0 po mizerném výkonu našich kluků. Opět na nás stačil jednoduchý fotbal, čemuž náš tým pomohl minelami v obraně a když se dostal do šance a mohl jít jako první do vedení, nezužitkoval ji. Prostě tento zápas nám opravdu nevyšel, není co moc komentovat, náznaky našich kvalit tam jsou, ale zatím zůstáváme za očekáváním. Nicméně hlavy nevěšíme, však ono si to sedne, kluci se postupně sehrají a všem nám ukážou co v nich je. Hlavy vzhůru, máme teprve 2 kola a již v sobotu poprvé na domácím trávníku uděláme vše pro zisk prvních bodů v A třídě.
Tak poprvé se představil náš tým na domácím trávníku, kdy k nám zavítal soupeř z nedalekého Bílého Kostela. A náš celek tento zápas zvládl na jedničku a připsal si 3 body do tabulky po výhře v poměru 2:1.
Zápas to však nebyl vůbec jednoduchý, již před utkáním se řešilo více absencí, a zvláště brankář, kdy se mezi 3 tyče musel postavit náš kapitán Marek Patka. Víceméně vše podstatné se událo v první čtvrthodince. Již ve 4.minutě nás poslal do vedení Kuba Kouba, který po rohovém kopu zavěsil nekompromisněč do hostující sítě. Avšak v 10.minutě se prosadil hostující snajpr Studnička a srovnal skóre. Rozhodující akce zápasu přišla v 16.minutě, podařilo se nám proniknout po pravé straně, balón se dostal do vápna na Kubu Koubiče, ten se uvolnil, jeho střelu gólman ještě vyrazil, avšak Kuba v roli buldoka šel dále za míčem a vyražený balón doklepl do sítě hostů. Jak se ukázalo, byl to poslední gól zápasu a zároveň vítězný gól. Avšak to neznamená že se nic nedělo, hrál se nadále bojovný zápas z obou stran, nám však v tomto zápase fungovala skvěle obrana a dařilo se i dostávat do šancí. Po gólu volala hlavně šance opět Koubiče a neujala se ani střela Pavla Bernáta, která skončila na tyči hostující branky. Navíc v 56.minutě nám byl vyloučen náš středopolař Lukáš Firman, a zápas náš celek dohrával v deseti,. Avšak dnes to byl skvělý bojovný výkon od celého týmu, a podařilo se nám odolat tlaku hostů a připsat si první body do tabulky v A třídě. Kluci moc děkujeme, dnes to bylo vydřené, ještě to sice nebylo herně ideální, tento tým má navíc, avšak dnes tam byl týmový a bojovný výkon, jen tak dále. A velké díky opět našim úžasným fanouškům za jejich podporu. Příští týden hrajeme v neděli od 17:00 v Pěnčíně a věříme, že nás opět pojedete podpořit.
Tentokráte náš tým zajížděl do Pěnčína, odkud si po nervy-drásajícím zápasu odvážíme velmi cenné 3 body po výhře v poměru 4:3.
Do zápasu již nastoupila nová posila v brance Jiří Kumprecht, kterého se nám podařilo narychlo získat z Frýdlantu.
Úvod nám vyšel skvěle, po pár náznacích šancí přišel rohový kop, který se nám podařilo zužitkovat po hlavě Lukáše Čeřovského. I nadále byl náš celek aktivní, zvláště šance Viktora Diviše, kterou skvěle zneškodnil domácí gólman.
Pak však před 30. minutou přišla slabá chvilka na náš celek a domácí tým se v rozmezí 27. a 29.minuty prosadil a dostal se do vedení. Do poločasu se nám již nic nepodařilo.
Do druhé půle šel náš celek s odhodláním, avšak když v 56.minutě zvýšil domácí hráč po rohovém kopu na 3:1, nevypadalo to s naším celkem dobře.
Avšak náš tým to nevzdal, ukázal velké srdce a provedl úžasnou otočku během 6 minut:
65.minuta, rohový kop, a balón uklidil do sítě opět Lukáš Čeřovský
69.minuta, opět rohový kop, a krásná hlavička kapitána Marka Patky a je srovnáno
70.minuta, krásná akce po kraji, přesný centr na Kubu Koubu a ten rozvlnil domácí síť počtvrté.
Páni, to byl mazec, soupeř byl zpražen, avšak brzy se oklepal, zjednodušil hru a snažil se dostat do varu nakopávanými míči. Naše obrana ale již byla plně konsolidována krom několika rohů soupeře k ničemu nepustila.
Naopak se nám dařilo dostávat do nebezpečných protiútoků, avšak naše útočné duo Kouba -Částek selhalo ve vyložených šancích, I tak náš tým dokráčel k velmi cenné výhře a nutno říci že zasloužené, neb v kontextu celého zápasu si dovolím říci byl náš Žibřidický tým lepší.
To vše se odehrálo i před opět skvělou podporou našich úžasných fans. Moc děkujeme.
Kluci skvělé, ještě je co zlepšovat, avšak výkony našeho týmu se již zlepšují a věřím že tento trend tým udrží.
A tak není lepší pozvánka na sobotu, kdy 3.9. na domácím trávníku přivítáme soupeře z Rychnova
Ve čtvrtém kole nás čekal na domácí půdě celek z Rychnova a nakonec se nám podařilo zvítězit v poměru 4:0. Úvod zápasu nám vyšel náramně, Lukáš Menšík našel ve vápně Kubu Koubu a ten nezaváhal a otevřel skóre. Celý první poločas se nám dařilo diktovat tempo hry, avšak z našeho herního tlaku se nám nepodařilo více vytěžit v první půli, naopak ve 30.minutě se hostující tým dostal do vyložené šance, avšak náš brankář Jirka Kumprecht se zaskvěl excelentním zákrokem.
Nástup do druhé půle nám úplně nevyšel, hostující tým byl více na balónu, avšak naše obrana pracovala tento zápas na jedničku a postupem času se dařilo dostat zpět do hry. Pak se navíc prosadil v 75.minutě Kuba Kouba po krásné individuální akci a zlomil odpor soupeře. Navíc chvilku nato krásným gólem dokompletoval hattrick. A aby toho nebylo málo, v 82.minutě nachytal na švestkách hostujícího gólmana Lukáš Broschinský z přímého kopu a završil skóre na 4:0. Výhra byla plně zasloužená, náš celek byl lepším na hřišti, navíc první nula v soutěži se počítá. Kluci děkujeme, samozřejmě opět velký dík našim fans a už se můžeme těšit na další sobotu, kdy od 17:00 hrajeme v Krásné Studánce.
Tak zpět ještě k sobotnímu zápasu, kdy náš celek veze bod z Krásné Studánky po gólové přestřelce, která skončila výsledkem 5:5.
Do zápasu před výbornou a hlučnou návštěvou domácích i hostujících fans bohužel musel mezi 3 tyče zaskočit náš kapitán Marek Patka. Utkání se hrálo na velmi podmáčeném hřišti, což neprospívalo kombinační hře.
Již v 9.minutě se prosadil Kuba Kouba a poslal nás do vedení, avšak již 2 minuty poté domácí tým srovnal skóre. Náš tým si však šel dále za svým a v 21.minutě se prosadil z přímého kopu opět Kuba Kouba.
Bohužel po půlhodince musel střídat pro zranění Lukáš Menšík. Budeme doufat, že zranění kolene nebude tak vážné.
A když chvilku nato skvěle vybojoval balón Tomáš Částek a individuálně se prosadil, vypadlo 2 gólové vedení velmi slibně. Ale konec poločasu nám hrubě nevyšel, kdy domácí Studánka během 2 minut v závěru srovnala skóre na 3:3.
Druhý poločas se navíc podařil domácím úplný obrat, kdy po rychle vhozeném autu nachytal naši obranu v nedbalkách a jednoduše šla Studánka do vedení. Náš Žibřidický tým se však nevzdal, a po hodince hry přízemní střelou srovnal skóre Lukáš Firman.
A když nás v 82.minutě poslal de vedení opět vstřeleným hattrickem Kuba Kouba (druhý hattrick v řadě, tleskáme), vypadalo to hodně nadějně. Avšak po další hrubce v obraně 2 minuty před koncem domácí Studánka srovnala, a tak se dokráčel k dělbě bodů.
Vzhledem k průběhu velká škoda, ale závěry poločasů byla dnes naše velká slabina, a tak se musíme spokojit s jedním bodem.
No a tak se můžeme těšit na příští víkend, kdy v souboji nováčků přivítáme na domácím trávníku rozjetý Vesec.
V sobotu nás čekal náš neoblíbený protivník Vesec, proti kterému máme velmi negativní bilanci. Avšak konečně se nám to podařilo zlomit a po velmi napínavém zápase zvítězit v poměru 4:2.
Tentokráte do branky nastoupil Matěj Dostál a byl to již pátý gólman mezi třemi tyčemi v naší brance během odehraných 7 kol. Jistě zajímavá rarita, která však ukazuje, že se neustále stejně jako jiné týmy potýkáme s mnoha absencemi, dnes tomu nebylo jinak.
První minuty se zápas hrál spíše mezi šestnáctkami, byl znát vzájemný respekt týmů a obrana měla navrch nad útokem. A pak však přišla krásná individuální akce našeho snajpra Jakuba Kouby, individuálně se prosadil přes 2 hostující hráče, a poté byl faulován v pokutovém území. Penalta.
A nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Lukáš Broschinský. Tento gól vlil na naše kopačky klid a energii a hostující obrana nevěděla v té chvíli kam dříve, vyústěním byl náš druhý gól v 32.minutě, kdy Lukáš Čeřovský nastřelil břevno, avšak Kuba Kouba stál opět na správném místě „ala Lafata“ a dorazil odražený míč do odkryté branky. Avšak Vesecký tým se nevzdal a v závěru poločasu se začal dostávat do hry. Vyústěním byl nařízený přímý kop ve 2.minutě nastavení, který cizelérsky kopl hostující záložník Kašpar a dal nám gól do šatny. Škoda nastavení, ale bylo oprávněné, neb pořadatelská služba v první půli naháněla na hřišti zaběhnutého sousedovic psa…
V druhé půli na nás hostující Vesec vlétl a velmi těžko se nám dostávalo do zápasu, hostující Vesec byl více na balónu a jen s vypětím všech sil se nám dařilo odolávat jeho útočným choutkám. A pak přišel srovnávací gól, kdy tečovaná střela hostujícího Kašpara zaplula do naší sítě.
A začalo se hrát od začátku, nás to částečně nakoplo v touze získat 3 body, avšak i hostující Vesec hrozil z rychlých brejků, a když odolala naše obrana, přišel v 80.minutě náš rohový kop, odražený balón se dostal za vápno k Lukášovi Menšíkovi a nenápadná přízemní střela skončila v síti hostujícího gólmana.
Tento gól rozhodl celý zápas, hostující Vesec již nenašel dostatek sil pro srovnání, nám se naopak podařilo přidat 4.gól, kdy se prosadil kdo jiný, nežli Jakub Kouba, který šikovně předskočil hostujícího gólmana hlavou uzavřel účet na konečných 4:2 a zároveň se tímto gólem dostal Jakub Kouba na první místo střelců.
Tak konečně naše černá série s Vescem je ukončena, velká pochvala celému týmu za srdnatý a bojovný výkon. Jistě je třeba zmínit, že zápas se odehrál i přes velkou rivalitu týmů v naprostém klidu, čemuž výrazně pomohlo výborné řízení zápasu rozhodčími.
A i přes nevlídné počasí jistě stojí za zmínku opět skvělá atmosféra a slušná divácká kulisa, kdy dorazil i autobus hostujících fans a bojovalo se i v hledišti v podobě bubeníků. I v deštivém počasí nás neváháte přijít podpořit, čehož si moc vážíme a moc děkujeme.
Za týden nás čeká malé derby, kdy zajíždíme do nedalekého Rozstání, kde hrajeme v neděli 25.9. od 14:00.
K dnešnímu zápasu v Rostání trochu jinak, neb jsem se nemohl účastnit pro nemoc a postřehy máme zprostředkované. Tak alespoň takto
Z Rozstání si vezeme bod, po remíze 2:2. Úvod zápasu byl spíše ospalý, a to se nám vymstilo kdy domácí Rostání 2x udeřilo. Avšak opakovaně náš tým ukazuje že má velkou vnitřní sílu, ještě v první půli nejdříve Lukáš Menšík snížil a poté po průniku Tomáše Jačka nařízenou penaltu proměnil opět a jak jinak s přehledem Lukáš Broschinský (již včera jsem mu psal že půjde kopat penalty do repre...).
Druhá půle byla již z naší strany lepší, ale ani jeden celek své šance neproměnil a tak zápas skončil nerozhodně. Jak mi řekl náš trenér, remíza nakonec zasloužená a bereme ji, je to bod z venku a navíc již šesté utkání v řadě bez porážky. Jen trenéra mrzela absence našich hráčů, ale věří že v příštím zápase se již sejdeme téměř v plné sestavě a potvrdíme domácí neporazitelnost. A to je ta nejlepší pozvánka, kdy za týden v sobotu od 15:00 přivítáme na domácím trávníku tým ze Semil.
Jak jistě víte, včerejší zápas se Semily skončil naši jednoznačnou výhrou 8:0. Víceméně rovnocená partie se hrála pouze prvních 10 minut, pak však náš tým našel recept na vysoko vysunutou obranu soupeře, kdy se po centru za obranu dostal k míči Pavel Bernát a chladnokrevně zavěsil do hostující sítě a otevřel stavidla našeho brankostroje. Jak bylo zmíněno, soupeř ze Semil vysouval obranu vysoko, avšak nám se dařilo pronikat jejich obranou a navíc zápas výrazně ovlivnil náš rychlonožka Tomáš Jaček, který unikl domácí obraně a byl zastaven jen za cenu faulu a červené karty. První půle byla z naší strany radost pohledět, celý tým hrál výborně, vše fungovalo, a odměnou pro nás diváky byla hitparáda gólů, a navíc když ve 40.minutě opět utekl po krásném pasu Tomáš Jaček šel hostující soupeř dokonce do devíti. Navíc přímák cizelérsky proměnil Pavel Bernát. A tak poločas skončil naším vedením 5:0.
Druhá půle byla již o ničem, hostující tým zalezl, a náš celek už neměl takovou motivaci, avšak přesto se nám podařilo přidat ještě 3 branky, kdy mimo jiné Pavel Bernát vsítil hattrick, který jsem mu víceméně před zápasem nařídil, neb mu byl přidělen dres Koubiče. Hostující tým se i v devíti nakonec po naší lehkovážnosti dostal do úniku kdy šel hostující hráč sám na brankáře, avšak náš gólman Kumpi skvěle přečetl hru a udržel tím čisté konto. Konečný výsledek 8:0 byl nakonec pro hosty milosrdný, navíc je třeba zmínit že v tomto zápase náš celek postrádal 3 útočníky (Kouba, Částek a Danczi), to nás však v tomto zápase vůbec neovlivnilo. Kluci děkujeme za skvělou podívanou, avšak velký dík a uznání našim fans, i v dešti si na naše hřiště našlo cestu velké množství fanoušků, smekáme a moc děkujeme.
Za týden vyjíždíme do České Lípy, kdy již od 13:00 hrajeme s místní Lokomotivou.
Tak tu máme s větším zpožděním komentář k sobotě. Všem se moc omlouvám, kdo čeká a rád čte náš komentář k zápasům.
Jak jistě víte, náš celek si veze další 3 body ze hřiště Lokomotivy Česká Lípa po výhře 3:1.
Výhra se však nerodila lehce, byť domácí tým je na chvostu tabulky, konkrétně 13., nejednalo se o lehký zápas. Domácí tým má poměrně mladý kádr, založený na fyzické připravenosti.
Navíc ve svém kádru má Lokomotiva několik výborných fotbalistů, nám se však po celý zápas jejich největší zbraně podařilo výborně otupit a nepouštět soupeře do vyložených šancí.
Naopak náš trenér si může zase jen žehrat, opět již v 10.kole se nám nepodařilo dát dohromady celý kádr, a absencí našich fotbalistů v tomto zápase bylo více. K zápasu:
Po čtvrthodince hry se dostal náš celek do vedení, kdy po akci ze strany Lukáše Menšíka jeho centru se odražený balón na penaltě dostal k Tomášovi Částkovi a ten nekompromisně zavěsil.
Domácí tým se prezentoval mnoha zkaženými přihrávkami, nám se dařilo poměrně dobře bránit a nepouštět soupeře do šancí, a když už jedna přišla, náš brankář skvěle zakročil. Naopak po půlhodince hry se z rohového kopu přesnou hlavičkou prosadil Kuba Kouba.
Do druhé půle nastoupila domácí Lokotka s velkým odhodláním zvrátit stav, ale její hra byla pouze po vápno, naše obrana pracovala skvěle, jediná chybička nastala po hodince hry, kdy došlo k faulu před naší šestnáctkou a domácím se podařilo nařízený volný kop proměnit. To nás však nesrazilo, naopak nakoplo k větší aktivitě a výsledkem byl třetí gól, opět rohový kop a opět na konci náš kanonýr Kuba Kouba a podruhé v zápase netradičně hlavou skóroval.
Tento gól vzal mladému domácímu celku vítr z plachet a jeho snaha byla už marná, avšak až získá tento celek větší sebevědomí bude nebezpečným pro každý tým v soutěži. A tak se dokráčelo s velkou jistotou na kopačkách k dalším 3 bodům. Kluci moc děkujeme, zkušený výkon který vedl k zisku dalších 3 bodů a protáhnutí série bez porážky na 8 utkání. Samozřejmě opět velký díky našim věrným fans a jejich podporu i na venkovním zápase.
V sobotu nás tradičně od 15:00 na domácím trávníku čeká velmi kvalitní soupeř z Hejnic, kam navíc odešlo několik fotbalistů které bylo možno v minulosti vídat v našem dresu.
Tak a máme tu komentář k sobotní jasné výhře 7:2 nad Hejnicemi na domácím trávníku.
Poněvadž jsem nebyl přítomen, vyzpovídal jsem našeho úspěšného trenéra Jana Broschinského:
Úvod, spíše první desetiminutovka byla taková oťukávající, pak však v rozmezí 10 minut náš tým 3x skóroval a víceméně rozhodl o zápase.
I když soupeř z Hejnic snížil, nám se rychle podařilo přidat čtvrtý gól a následně do kabin pátého.
Hrálo se víceméně na jednu branku, náš celek hru režíroval a byl jasně lepším na hřišti.
Do druhé půle jsem se rozhodl šetřit pro menší zranění Tomáše Jačka a do hry šel Žibřidický matador Franta Kodet.
Hned na úvod druhé půle se nám podařilo skórovat po šesté, pak sice soupeř snížil, avšak pak se opět prosadil náš celek. Navíc tam bylo mnoho nevyužitých příležitostí.
Celkově mne hra Hejnic zklamala, čekal jsem od soupeře mnohem více, mne naopak potěšila naše hra, kdy se nám dařilo hrát po křídlech a musím pochválit oba krajní záložníky Menšíka a Jačka včetně středopolaře Čeřovského, který výborně rozdával balóny.
Kaňkou byla červená pro našeho kapitána Marka Patku v závěru zápasu, ale to nechci komentovat, jsem tím zklamán. Každopádně mám velkou radost z dalších 3 bodů a prodloužení série bez porážky na 9 zápasů.
Toť slova našeho trenéra. Děkujeme trenére.
Za zmínku jistě ještě stojí 2 hattricky v zápase, kdy se prosadilo útočné duo Částek -Kouba a každý vstřelil 3 góly, ten sedmý přidal Lukáš Menšík.
A tak nás čeká další kolo, kdy zajíždíme v sobotu 22.10. na Jívan Bělá, takový větší výlet. Na tento zápas bude vypraven autobus a věřím že nás pojedete podpořit.
Zároveň nás tento den 22.10. dopoledne čeká na domácí m trávníku turnaj starší přípravky, přijďte se podívat na naše talenty.
Včera si náš celek Žibřidic odvezl 3 body z Bělé po výhře 3:2. Již 10 kol náš celek nepoznal hořkost porážky, moc krásná série, kluci nám dělají stále velkou radost. Avšak samotný zápas nebyl tak jednoduchý a upřímně tentokráte vyhrál náš celek i díky štěstíčku, kdy se přiklonilo na naši stranu.
K samotnému zápasu: úvod patřil našim klukům, a již v 11.minutě náš tým udeřil, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou Tomáš Částek. Bohužel těsně před gólem musel být pro zranění střídán Tomáš Jaček. Záhy nato v 15.minutě přidal druhý gól Pavel Berrnát. Avšak po rychlém průniku se domácím podařilo vsítit kontaktní gól. I přes těžký terén se hrál poměrně kvalitní fotbal na obě strany, ale žádný tým se do půle již neprosadil.
Druhá půle byla postupem času o odhodlanosti a nasazení, neb terén se postupem času zhoršoval. Nám se podařilo v 58.minutě po ose Vodička-Bernát-Částek vstřelit třetí gól, avšak dvougólové vedení nám dlouho nevydrželo, neb naše obrana zaspala a byl z toho zbytečný gól do naší sítě. To vlilo domácím síly do kopaček a postupem času nás začal tým Bělé mačkat, vyústěním bylo v 75.minutě nastřelené břevno a i přes nápor domácích se nám i díky skvěle chytajícímu gólmanovi Jirkovi Kumprechtovi podařilo odolat a vybojovat 3 body. Musím však pochválit domácí tým, za jejich odhodlání a nasazení, jen s vypětím všech sil se nám podařilo ubránit těsnou výhru, zápasu by možná více slušela remíza, ale náš celek byl prostě produktivnější.
Stejně jako na hřišti, probíhal sportovní boj i v hledišti mezi domácími a našimi fanoušky, nutno však říci že pouze hlasivkový, jinak velká čest i domácím fans za krásnou přátelskou atmosféru, berou vše sportovně a jdou se bavit.
Noo a za týden nás čeká šlágr kola, kdy v sobotu již od 14:30 přivítáme na našem trávníku první tým tabulky Spartak Chrastava.
Tak a máme tu komentář k včerejšímu zápasu s Chrastavou, který rozhodl jediný gól a připisujeme si další 3 body po těsné výhře 1:0. Asi málokdo čekal, že v tomto zápase padne jediný gól, neb to krom souboje prvního s druhým byl zároveň souboj dvou nejproduktivnějších útoků soutěže.
Náš trenér Jan Broschinský postavil vzhledem k absencím útočníků velmi zajímavě sestavu, a ukázalo se, že to proti neporaženému celku Chrastavy byl "majstrštyk", klobouček trenére.
K samotnému zápasu, od úvodu se hrálo se vzájemným velkým respektem spíše jen po vápna, byl to zápas bez šancí, náš celek hrozil zvláště ze standartek, neb se na hřišti promítala naše výšková převaha. Největší šanci měl po rohovém kopu náš kapitán Marek Patka, ale hlavou zamířil přímo do náruče Chrastavského gólmana. A nakonec zápas rozhodl nařízený přímý kop ve 34.minutě, míč si postavil Pavel Bernát a jeho tvrdý projektil byl zdí tečován a zaplul do sítě.
Od druhého poločasu začal Chrastavský celek tlačit na pilu, avšak náš tým neskutečně skvěle bránil a soupeře za celý druhý poločas pustil pouze ke střelám ze střední vzdálenosti, kdy jedna z nich po teči olízla břevno. Starý osvědčený prešovský beton přinesl našemu týmu úspěch. Dnes to byl velký taktický boj, velká bojovnost kluků a bezchybný výkon celého týmu, obrana skvěle sbírala všechny míče, a když už něco prošlo, stál na svém místě náš gólman. Chrastavským nepomohlo ani nasazení částečně zraněného snajpra Beneše, i toho se nám podařilo vynulovat. A tak jedna série končí, ta Chrastavská, neb až v posledním podzimním kole poznal tým Chrastavy chuť porážky a máme ohromnou radost, že se to podařilo právě našemu celku. Naopak naše série pokračuje, již 11 zápasů v řadě náš tým Žibřidic nepoznal hořkost porážky.
Moc děkujeme kluci a potlesk pro celý tým, a samozřejmě velký dík opět našim úžasným fans.
Za týden nás čeká opět na domácím trávníku poslední zápas podzimu, tedy předehrávka jarního kola, kdy to bude přímý souboj o 2.místo tabulky, neb k nám přijede třetí Koštálov. POZOR, začínáme už v 11:00.
Návrat na obsah