2023 podzim - SK Žibřidice

1. A třída západ
Přejít na obsah

2023 podzim

MUŽI "A" > Jak jsme hráli
1.A třída západ - PODZIM 2023
JARO 2023
PODZIM 2023
Doubí
Žibřidice
12.08.
17:00
SO
Žibřidice
Bílý Kostel
19.08.
15:00
SO
Vesec
Žibřidice
26.08.
14:00
SO
Žibřidice
Krásná studánka
02.09
15:00
SE
Mšeno
Žibřidice
09.09.
16:00
SO
---
Žibřidice
Ruprechtice
16.09.
15:00
SO
---
4:4(1:3)
Rozstání
Žibřidice
24.09
14:00
NE
Žibřidice
Semily
30.09.
15:00
SO
Rychnov
Žibřidice
07.10.
16:00
SO
9:1(3:0)
Žibřidice
Mimoň
14.10.
15:00
SO
---
Bělá
Žibřidice
21.10.
12:30
SO
---
Žibřidice
Pěnčín (LI)
28.10.
14:30
SO
Studenec
Žibřidice
05.11.
14:00
NE
---
Úvodní zápas sezóny nám vyšel skvěle. Výhra v Doubí v poměru 3:0, 3 body z venku a navíc s čistým kontem. Co více si přát.
Již před zápasem byla nevídaná věc, co se nám za poslední sezónu ani jednou nepodařilo, plná lavička, trenér měl pro tento zápas k dispozici 17 hráčů.
A to ještě několik hráčů chybělo z důvodu dovolených či zranění.
Pro kluky to nebyl jednoduchý zápas, v létě hrát na umělce není nic příjemného, ale náš celek se s tím vyrovnal, stejně jako se soupeřem.
V samotném zápase se nám dařilo od začátku diktovat tempo hry, náš zkušený tým věděl co a jak hrát, velmi brzy nás navíc poslal do vedení Jan Danczi, který po závaru v pokutovém území soupeře rozvlnil poprvé domácí síť, byť mu střela nevyšla, balón se došoural do domácí branky.
Ve 21.minutě se prosadil náš kanonýr Jakub Kouba, který po průniku u postranní čáry velmi šikovně prostřelil gólmana. A ve 27.minutě bylo dokonáno, Pavel Bernát vyvezl míč, v pokutovém území přesně našel Kubu Koubu a ten s přehledem skóroval na 3:0.
Náš celek dokonce přidal 4 branku, avšak nebyla uznána, neb se sice krásně trefil Pavel Bernát ze 30 metrů a rozvlnil domácí síť, avšak jednalo se o nepřímý kop a tak nemohla být branka uznána. A tak se šlo do kabin v pohodovém vedení.
Druhá půle byla z naší strany už spíše udržovací, domácí tým byl více na balónu, avšak naše obrana v čele s brankářem pracovala na jedničku a když už se soupeř dostal k šanci, tak selhal v koncovce. I nám se podařilo několik nebezpečných akcí a zakončení, ale ke gólu to již nevedlo. A když byl v závěru zápasu vyloučen domácí stoper, zápas se již víceméně z povinnosti dohrával. Pozitivem je, že si zahrála celá lavička a každý z kluků se dostal do hry krom náhradního gólmana.
Tento zápas si dovolím říci rozhodla naše zkušenost a individuální kvality našich kluků, nové posily se velmi rychle adaptují v týmu a klukům gratulujeme k poměrně pohodové výhře a prvním 3 bodům.
Dík opět našim fanouškům za podporu a můžeme se těšit na domácí trávník, kdy za týden přivítáme tým z Bílého Kostela.
  První domácí zápas v soutěží nám nevyšel, kdy všechny 3 body si z našeho trávníku odvážejí fotbalisté Bílého Kostela po výhře 3:2.
  Tentokráte se vše bohužel vrátilo do „starých pořádků“, absence několika hráčů, avšak díky doplnění měl trenér k dispozici na zápas 15 lidí.
  Utkání samotné nikdo klukům nezáviděl, vedro bylo úmorné pro diváky, natož pro fotbalisty.
  Úvod nenasvědčoval ničemu špatnému, dařilo se nám držet míč, ohrožovat soupeře, ale brzy se hostující tým dostával do hry, a zvláště po pravé straně nás zlobil jejich krajní záložník Lochman.
  Každopádně i přes úmorné vedro se hrál z obou stran velmi ofenzivní fotbal, kdy hostující tým byl nebezpečný zvláště z rychlých přechodů, kdežto náš celek hrozil zvláště ze standartek.
  V první půli byl však produktivní pouze hostující tým, kdy se mu 2 šance podařilo proměnit, naopak naše zakončení bylo tragické a přes velmi dobré šance se nic nepodařilo zakončit do sítě.
  Navíc krom 2 obdržených gólů v první půli přišel náš celek o 2 hráče, celou levou stranu, kdy pro zranění po nešetrném zákroku musel již v průběhu první střídat Matěj Němec, jehož vystřídal navrátilec Přéma Herclík a ukázal, že má stále co nabídnout, zápas odehrál s velkým přehledem.
  Navíc do druhé půle nebyl schopen nastoupit Pavel Bernát taktéž pro zranění, kterého nahradil Lukáš Němec.
  V druhé půli náš tým na soupeře vlétl, zjednodušil hru a výsledkem nakonec bylo srovnání skóre, kdy se nejdříve prosadil po centrovaném míči Jan Danczi a tento gól se zapisuje do novodobé historie Žibřidického týmu, neb se jedná o 1000. gól v soutěžních utkáních.
  Pět minut nato, po chybě hostujícího gólmana cizelérsky proměnil nařízený přímý kop Lukáš Broschinský. I když náš viditelně starší tým v úmorném vedru sotva tahal nohy, svojí ohromnou bojovností dokázal srovnat skóre. Pak však přišla nešťastná 83.minuta, kdy jinak skvěle hrající Franta Kodet nešťastně srazil v pokutovém území hostujícího hráče a nařízený pokutový kop hostující snajpr Studnička proměnil. Našemu závěrečnému tlaku hostující Kostel odolal i s velkou mírou štěstěny, kdy v 90.minutě po dalším přímém kopu orazítkoval Lukáš Broschinský břevno.
 A tak se zrodila naše porážka, zápasu by asi více slušela remíza, ale i tak klukům moc děkujeme za jejich výkon zvláště ve druhé půli.
 Za týden se pokusíme vrátit na vítěznou vlnu a přivézt 3 body z Vesce, kde hrajeme v sobotu od 14:00.
 V dalším kole I.A třídy bohužel opět bez zisku bodu, kdy náš celek prohrál ve Vesci 1:2.
  Tento zápas nám nevyšel, byť druhý zápas v řadě, který byl spíše remizový končí výhrou soupeře.
Přitom pro tento zápas měl trenér krom dlouhodobých marodů a 2 zraněných celý kádr k dispozici. Na lavičce 5 hráčů, v hledišti další 2.
Náš výkon však nebyl vůbec dobrý, první gól dostaneme po hrubce našeho gólmana, ještě se nám v první půli podaří srovnat, kdy se hned v prvním zápase prosadila nová akvizice v našem dresu Petr Stromecký. Vítáme Tě Petře.
Ale to je vše, co se povedlo, místy sice bylo vidět, že náš celek je fotbalovější, ale byl to spíše profesorský fotbal bez šťávy, nasazení a srdíčka a to je to co rozhodlo tento zápas, domácí Vesec si tuto výhru vydřel velikou bojovností.
Potýkáme se hodně s koncovkou, na gól se moc nadřeme, naopak góly soupeři věnujeme po zbytečných chybách. Ale my se nedáme, kluci se jistě poučí a udělají vše pro nápravu reputace a zisk 3 bodů v následném kole, kdy k nám přijede v sobotu 2.9. soupeř z Krásné Studánky.
V sobotu zavítal na náš trávník soupeř z Krásné Studánky a v tomto utkání si náš celek připsal důležité 3 body po výhře 3:1.
Ale nebyl to vůbec jednoduchý zápas, o naší výhře se rozhodlo až v závěru utkání. Přitom utkání začalo parádně, kdy již ve 4.minutě se prosadil gólově Jakub Kouba.
Náš tým ovládal hru a vypadalo že bude otázkou času kdy přidáme další góly. Soupeř ze Studánky spoléhal pouze na rychlé brejky. Avšak naše dobývání hostující svatyně bylo bez efektu, a soupeř navíc v 31.minutě využil jeden z mála rychlých protiútoků a srovnal skóre.
Další tlak v první půli byl bez úspěchu, za zmínku stojí nepříjemné zranění hostujícího brankáře, který dostal balónem knockout tvrdou střelou našeho kapitána z bezprostřední blízkosti a musel být střídán. Přejeme mu brzké uzdravení.
Druhá půle byla o dobývání hostující svatyně, naší podzimní slabině, tedy produktivitě…Hra nebyla špatná, ale vstřelit gól nám dělá na podzim velký problém. Když už se blížil konec utkání, zachránil náš tým nařízený pokutový kop, který s přehledem proměnil Matěj Šorejs.
Navíc v nastavení přidal druhou branku v zápase Jakub Kouba. A tak se mohl náš tým a diváci radovat z první podzimní výhry na domácím trávníku.
V sobotu od 16:00 nás čeká další zkouška, kdy hrajeme v Jablonci-Břízkách od 16:00 s místním Mšenem, ambiciózní nováček, tým šikovných mladých fotbalistů. Věříme přesto že naši kluci se poperou, najdou zpět střelecký apetit a přivezou 3 body.
Tak máme za sebou další zápas a opět porážka. Tentokráte s nováčkem soutěže Mšenem na jejich půdě v poměru 3:1
Tento zápas a i výsledek navazuje na naše výkony na začátku podzimu, náš celek není ve své kůži a výkony jsou sotva na 50% našich možností.
A když se nedaří, tak se vše ještě navaluje smůlou a nedůsledností, což ukázal tento zápas. Hned v úvodu zápasu dostaneme smolný gól po podklouznutí gólmana, pak jsem nedůslední při bránění a dostaneme hlavou druhý laciný gól. Nejen vhledem k absencím se nám nedařila mezihra, velmi těžko se náš tým prosazoval, a když se to v závěru poločasu povedlo Pavlovi Bernátovi, míč skončil na tyči.
Po poločasové bouři v kabině a postupné změně rozestavení došlo v druhé půli od nás ke zlepšení, náš tým dřel, ale to bohužel v tomto zápase nestačilo. Až v závěru, konkrétně v 85.minutě vyskočila jiskřička naděje, kdy z penalty snížil Matěj Šorejs, avšak srovnat se nám nepodařilo, naopak skóre završilo domácí Mšeno v závěru na konečných 3:1.
Nezbývá nám než věřit, že kluci se začnou pomalu zvedat, zatím se nám nic nedaří, výkony jsou za očekáváním, produktivita žalostná a i ve hře nám to skřípe. My však klukům věříme a doufáme že už v sobotu dojde ke zlepšení, kdy přivítáme na domácím trávníku dalšího nováčka soutěže z Ruprechtic.
Dnešní komentář k víkendu spojíme všechny 3 týmy.
  Nejdříve v sobotu dopoledne náš celek mladších žáků přivítal dívky ze Slovanu Liberec, nekoukejme na výsledek, naše děti se stále seznamují s větším fotbalem a stále se učí.
  Ale je potřeba pochválit, po malých krůčcích se zlepšují a to je to nejdůležitější.
  V sobotním odpoledni se střetl náš mužský tým s nováčkem z Ruprechtic a opět to byla stejná písnička, opět nezvládnutá první půle. Již po 8 .minutách poslal hosty do vedení vnuk a syn našich bývalých fotbalistů Jan Kochan.
  Co víc si mohl děda s taťkou přát. 😊 Ale pro nás to byla sprcha. Navíc po 20.minutách hostující celek vsítil po další křídelní akci 2.gól. Sice se záhy podařilo našemu kanonýrovi Jakubu Koubovi snížit, ale v závěru půle přidal hostující celek třetí gól a to navíc v první půli nevyužil hostující celek nařízený pokutový kop. A jak je zvykem druhá půle je zase naši silnější stránkou, což se potvrdilo a tentokráte i góly. Podařilo se nám na soupeře vlítnout, a náš územní tlak vyústil ve vyrovnání, kdy se prosadil z penalty Lukáš Broschinský a skóre srovnal Kuba Kouba druhým gólem. Poté se hrál fotbal nahoru -dolů, každý chtěl vyhrát a v 84.minutě se prosadil hostující tým jak jinak, po křídelní akci. Ale v tomto zápase bylo v týmu velké srdce, náš celek se nevzdal a po přímém kopu se nádherně prosadil hlavou kapitán Marek Patka a srovnal skóre na konečných 4:4. Prostě první půle špatná, soupeř z Ruprechtic lepší, avšak za druhý poločas si zaslouží naši kluci velký potlesk a uznání. Věříme že to kluky již nastartuje, neb za týden nás čeká v neděli derby v Rozstání.
   A v neděli čekal naše nejmenší turnaj 6 týmů, krásný zážitek pro děti i rodiče. Je radost vidět ty nejmenší na hřišti, jak se snaží, bojují o každý balón a i přes porážky mají velikou radost z každé povedené přihrávky, střely a samozřejmě i gólu.
A máme po derby a bohužel další porážka, tentokráte v poměru 3:0 v Rozstání.
Tento zápas byl atypický vzhledem k sestavám, oběma týmům chybělo více hráčů, u nás smutné, neb ještě minulý týden to vypadalo že budeme v plné síle, ale díky nemocím a zraněním nám v týdnu vypadla více jak půlka sestavy.
Samotný zápas začal naší velkou šancí, kdy po hrubce domácí obrany se dostal do samotného úniku Kuba Kouba, avšak místo zakončení zvolil přihrávku a bylo po šanci. První půle byla poměrně vyrovnaná, domácí celek hrozil zvláště po křídlech a náběhy za obranu, náš celek zvláště ze standartek, kdy zvláště hlavička kapitána Marka Patky volala po gólu, ale to můžeme říci i o náznacích šancí domácích, tudíž první půle skončilo bezbrankovou remízou.
Do druhé půle však již nemohl pro zranění nastoupit náš kapitán Marek Patka, což se v důsledku ukázalo jako jeden z klíčových bodů tohoto utkání. Trenér musel přeskupit řady a jít bojovat. Zápas víceméně rozhodl povedený rohový kop domácích, kdy se prosadil stoper Rozstání Jíra. Náš tým se snažil, avšak hostující obrana byla pozorná, a když už se rodila šance, zůstalo bez využití. Naopak do odkryté obrany čím dál častěji hrozil domácí celek a v závěru své rychlé kontry využil a přidal 2 góly. V kontextu zasloužená výhra domácích, gratulujeme soupeři.
Podzim nám nejde, ale nevzdáváme se, budeme dále bojovat a pokusíme se jít za výhrou již v dalším kole, kdy přivítáme v sobotu na domácím trávníku Semily.
Tak po sobotě konečně za 3 body, výhra v poměru 3:1.
V sobotu k nám přijel velmi mladý celek ze Semil, běhavý, sympatický tým, avšak zkušenosti stále sbírá.
První poločas nám vyšel náramně, zkušenost kluků na hřišti byla znát, a tak první půli náš celek odehrál v pohodě, přidal 3 góly, kdy se 2x trefil Kuba Kouba a 1x Marek Patka.
Zvláště druhý gól Kuby Kouby byl výstavní. První půli náš celek v pohodě kontroloval a zaslouženě se šlo do kabin za stavu 3:0.
Druhá půle vypadala že bude vypadat stejně, ale stala se festivalem neproměněných šancí na obou stranách, náš tým začal hrát bohorovně a navíc v závěru měl mladý Semilský tým více sil, což vyústilo ve snížení a navíc náš celek přečkal v závěru 2 vyložené šance soupeře. Výhra v celém kontextu jistě zasloužená, dnes rozhodla naše zkušenost a fotbalové dovednosti, na naší hře bylo znát že se do sestavy vrátil Lukáš Menšík. Budeme věřit že naše výkony naberou správný směr. I když uvidíme jak poskládá trenér sestavu v sobotu v Rychnově, kdy již dnes máme několik omluvenek našich hráčů.
Sobotní divoký zápas s Mimoní skončil divokou remízou 4:4. Pro nás vzhledem k průběhu zápasu velká ztráta a zklamání.
Prostě podzimní mizérie pokračuje a i náš velmi zkušený tým tentokráte nezvládl závěr zápasu. Ale pojďme od začátku.
Ještě v pátek to vypadalo že krom 4 zraněných hráčů budeme poměrně v plném počtu, ale během soboty nám pro nemoc vypadlo hned 5 hráčů.
Samotný zápas začal z obou stran velmi opatrně, hostující Mimoň se spoléhala zvláště na zabezpečenou obranu a náš celek hledal cestu jak do ní proniknout.
Recept našel až ve 27. minutě po průniku Petr Stromecký, který sám před brankářem na dvakrát dopravil balón do sítě. Tento gól odstartoval gólová stavidla, hostující tým malinko otevřel hru, což nám vyhovovalo.
V 33.minutě propadl po rohovém kopu balón k Lukáši Broschinskému, který s přehledem zavěsil do sítě. Navíc ve 44.minutě po rychlém protiútoku, který zakládal tento zápas výborně hrající Lukáš Menšík a na konci akce byl navrátilec do sestavy Tomáš Jaček.
A tak se šlo do kabin za pohodlného vedení 3:0.
Druhá půle nezačala dobře, hostující Mimoň po povedeném útoku po kraji skórovala a snížila. Avšak náš celek nadále dominoval na hřišti a tvořil si jednu šanci za druhou, z čehož vzniknul i pokutový kop, který se nám však nepodařilo proměnit. Po gólu volala i tutovka Petra Stromeckého, ale jeho střela do prázdné branky skončila těsně vedle tyče. A pak přišel hrozivý závěr, který by se takto zkušenému týmu neměl stávat. Od 79.minuty dal soupeř v rozmezí 10 minut 3 góly a to navíc od 86.minuty hrála Mimoň v 10. Pro hosty jistě skvělý počinek, pro nás však totální zklamání, být 75 minut na hřišti lepším týmem a nechat si dát góly v posledních 10-12 minutách je velmi smutné. Upřímně v polovině druhé půle jsem si říkal jak kluky vychválím, konečně to byl náš fotbal, náš celek na hřišti dominoval a pak přišel tento výpadek. Který zkazil celkový dojem z našeho výkonu. Ale je to fotbal, i to se stává, jedeme dál.
Nyní nás čeká výjezd k jednomu z nejlepších týmů A třídy do Bělé, určitě tam nejedete odevzdaní a pokusíme se domácí potrápit.
I v sychravém počasí přišla slušná návštěva a tímto moc děkujeme všem našim fans.
Sobotní zápas v Bělé skončil nakonec remízou 3:3.
Náš celek zajížděl o víkendu do Bělé, která figuruje na 2.místě tabulky. Navíc my bojujeme se zraněními a na zápas jelo pouze 11 hráčů plus náhradní gólman.
Před samotným zápasem jsem říkal bod by byl zlatý, po první půli dvojnásob a po zápase celý tým litoval, že nevyhrál…
Byl to zápas 2 naprosto rozdílných poločasů, první půli ovládla domácí Bělá, domácí tým šel do vedení v 16.minutě, nám se brzy po rychlém kontru podařilo vyrovnat, kdy se poprvé v Žibřidickém dresu prosadil krásnou střelou Denis Lanc, a to nastupoval do zápasu s horečkou. Záhy nato se nám při obranném zákroku zranil Ondra Javůrek a následně se spíš po hřišti pobelhával. Domácí celek přikládal pod kotel, ale domácí Bělá si tentokráte špatně seřídila mířidla a v první půli zahazovala své gólové šance. Až ve 35.minutě poslal domácí do vedení proměněný pokutový kop. Poločasové vedení Bělé 2:1 bylo pro nás více jak milosrdné.
Do druhé půle nastoupil do branky Viky a zraněného Ondru Javůrka ve hře nahradil gólman Jirka Kumprecht – mimochodem, skvěle to odmakal i když je to ortodoxní brankář, dokonce se dostal i do šance. A stalo se, co nikdo nečekal, druhá půle patřila najednou našemu týmu, domácí tým překvapivě odpadnul a nám se dařilo domácí přehrávat, zvláště výbornými balóny za obranu soupeře. Nejdříve se podařilo srovnat po křídelním průniku Kubovi Koubovi v 51.minutě a do vedení nás po průnikové přihrávce poslal Petr Stromecký, který v samostatném úniku nezaváhal. Následně si náš celek řekl, že nezůstane pozadu za domácími a spálil několik jasných tutovek z rychlých protiútoků. V poslední desetiminutovce se přeci jen začala domácí Bělá zvedat, čemuž pomohlo i vyloučení Lukáše Menšíka, který za zakopnutí balónu dostal druhou žlutou kartu a posledních pár minut hrál náš celek v 10. Avšak srdnatě tlaku domácích odolával, když už to vypadalo na 3 body, přišla v 94.minutě povedená střela domácího hráče a srovnání na konečných 3:3. A tak přišlo nakonec trpké zklamání, nutno však říci že v kontextu celého utkání asi zasloužená remíza, byť bylo tak blízko ke 3 bodům.
Klukům však gratuluji, za druhý poločas, velkou bojovnost po celý zápas si zaslouží slova uznání, navíc už se nato zase nechá koukat, kluci si začínají věřit a vracíme se k naší hře.
Velké dík všem, kdo nás jel podpořit a rovnou všechny fanoušky zvu na poslední domácí utkání podzimu v sobotu 28.10. od 14:30, kdy k nám zavítá suverén a první tým tabulky Pěnčín.
Tak o víkendu náš celek utrpěl drtivou porážku v Rychnově+ v poměru 9:1.
Bohužel je to nekonečný příběh, před každým zápasem bojujeme se sestavou velké množství zranění a omluvenek.
A to se nám ještě v poločase zranil Pavel Bernát a do hry musel se zraněným kolenem Franta Kodet, navíc na place od začátku měl náš celek 1 hráče taktéž s částečným zraněním.
Prostě pokud se náš tým nesejde v plné síle, je těžké se rovnat se soupeři. Ale dost vytáček, prostě tento zápas se nezvládnul, soupeř nás porazil rozdílem třídy, byť závěr zápasu náš tým vypustil a nechal si zbytečně nasázet 9 gólů.
Domácí Rychnov hrál dá se říci to samé, zvláště po lajnách využíval náběhy za obranu, využíval naší nepozornosti a taktéž nepozornosti pomezních rozhodčích a z toho plynula gólová převaha soupeře. Nám se moc nedařilo přecházet přes aktivní napadání soupeře. Naši jedinou branku po přímém kopu vstřelil kapitán Marek Patka. Domácí Rychnov nás prostě přehrál a my to musíme zkousnout a poučit se. No nic, musíme bojovat, teď nás čeká na domácím trávníku Mimoň, a budeme se snažit o reparát.
Návrat na obsah